Automatische wasmiddeldosering

De moderne bedrijfswasmachines zijn – vrijwel zonder uitzondering – geschikt om automatisch wasmiddelen te kunnen doseren.

Voordelen automatisch wasmiddelen doseren

Doordat de automatische wasmiddeldoseringen voor ieder wasprogramma worden ingesteld in de besturing van uw bedrijfswasmachine, vindt iedere keer dat het wasprogramma gedraaid wordt dezelfde automatische wasmiddeldosering plaats. De wasmachine stuurt op het juiste moment een signaal uit naar de doseerapparatuur, waarna die zorgt dat het juiste wasmiddel in de ingestelde hoeveelheid via een leiding in de wasmachine gedoseerd wordt.

Het automatisch doseren van wasmiddelen heeft verschillende voordelen, die in de praktijk voor uw situatie heel erg of iets minder van belang kunnen zijn.

Altijd dezelfde wasmiddeldosering

U of uw collega’s hoeven alleen nog maar het juiste wasprogramma te starten, hierna verlopen alle stappen in de bedrijfswasmachine auto matisch. Ongeacht wie het wasprogramma start, er wordt altijd op dezelfde manier gewassen. Constante wasresultaten zijn geborgd omdat, ook wanneer verschillende medewerkers de wasprogramma’s starten, altijd dezelfde hoeveelheid wasmiddelen wordt gedoseerd.

Wasmiddeldosering op het juiste moment

wasmiddeldosering, Automatische wasmiddeldosering
de Flux Compact 2.0 is een voorbeeld van een centrale doseerinstallatie, geschikt voor het doseren van maximaal 10 vloeibare wasmiddelen op maximaal 8 wasmachines.

Vaak worden bedrijfswasmachines ingezet voor sterker bevuild wasgoed. Om dit op een zo efficiënt mogelijke manier te behandelen, is het belangrijk dat wasmiddelen in verschillende fasen van het wasprogramma gedoseerd kunnen worden. Zo is het bijvoorbeeld bij gekleurde vlekken belangrijk dat eerst de (vettige) vervuiling van de vlek wordt weggewassen met wasmiddelen, zodat daarna met een bleekmiddel het laatste restant kleurstof goed weggehaald kan worden.

Daarnaast vragen speciale behandelingen, zoals het stijven van tafelgoed of het waterafstotend maken van kleding, om specifieke wasmiddeldoseringen op het juiste moment in het wasprogramma.

Wanneer wordt gewerkt met een handmatige dosering van de wasmiddelen is een dosering op verschillende momenten vaak beperkt mogelijk via de zeepbakken of dient degene die de wasmachine bedient steeds op het juiste moment een wasmiddel bij te voegen.

Borging van een constante waskwaliteit

Wanneer u ervoor kiest om uw bedrijfskleding in eigen beheer te wassen wilt u natuurlijk dat dit op een goede manier gebeurt. Daarnaast vraagt in veel gevallen ook een certificerende instantie om een juiste borging van de waskwaliteit; immers ook wanneer in eigen beheer wordt gewassen is het belangrijk dat uw bedrijfskleding te allen tijde hygiënisch verantwoord gewassen is. Automatische dosering van de wasmiddelen helpt u om dit op een juiste manier te borgen.

Desgewenst kan een specialist van onze partner Christeyns de kwaliteit van uw wasprogramma periodiek controleren en middels testmaterialen en schriftelijke rapportages op een juiste manier onderbouwen.

Extra veiligheid voor u en uw medewerkers

wasmiddeldosering, Automatische wasmiddeldosering
de Flux Box is een voorbeeld van een decentrale doseerinstallatie, geschikt voor het doseren van meerdere vloeibare wasmiddelen op 1 individuele wasmachine.

Professionele wasmiddelen zijn sterker geconcentreerd dan huishoudwasmiddelen en in sommige gevallen bijvoorbeeld zuur (lage pH) of alkalisch (hoge pH). Omdat iedere handeling nu eenmaal een risico op morsen met zich meebrengt, is het beter om het aantal handelingen te minimaliseren. Door de wasmiddelen automatisch te doseren, is de enige handeling het aan- en afkoppelen van het wasmiddel aan de doseerinstallatie. De rest gebeurt volledig automatisch en verhoogt dus de veiligheid op de werkvloer voor u en uw medewerkers.

Soorten doseerapparatuur

Het automatisch doseren van wasmiddelen is al mogelijk vanaf één wasmachine en één wasmiddel. Afhankelijk van uw situatie, eisen en wensen kan gekozen worden voor een aparte doseerinstallatie per wasmachine of een centrale doseerinstallatie wanneer u meerdere wasmachines automatisch van wasmiddelen wilt voorzien.

wasmiddeldosering, Automatische wasmiddeldosering

Een specialist van onze partner Christeyns informeert u graag over de mogelijkheden en de verschillende soorten doseerapparatuur die het best passen bij uw situatie.

Vragen? Neem contact op via Whatsapp