Wassen in de sport

sportkleding wassen, Wassen in de sportsportkleding wassen, Wassen in de sportAls er ergens sprake is van vuile was, dan is dat wel bij sportclubs en verenigingen. Nog niet zolang geleden werden de bezwete shirts, vuile broekjes en kousen gewassen in normale huishoud machines. Dat was in de praktijk weinig efficiënt, vooral omdat er slechts kleine hoeveelheden tegelijk kunnen worden gewassen, zodat de materiaalman of vrouw vaak tot s´avonds laat met de was bezig moest zijn. Het gaat namelijk al snel om honderden kilo´s was per week, zo niet per dag.

Dit probleem speelde vooral bij de grote prof voetbalclubs in de ere- en eerste divisie van de KNVB. Met de toenemende professionalisering van het voetballen, niet alleen op het veld maar ook achter de coulissen, werd erkend dat het tijd rovende en “amateurische” anders moest worden gedaan.

Bij de benadering van de club´s werden totaalconcepten met professionele was- en droogautomaten aangeboden, rekening houden de met de situatie ter plaatse en de specifieke aspecten die bij de profclubs een belangrijke rol spelen. Tot deze aspecten behoren energiebeheersing, ergonomie, bedieningsgemak, tijdwinst, benodigde capaciteit, kostprijs per kilo wasgoed en de graad van vervuiling eenmalig kunnen worden geprogrammeerd: de gewenste programma´s worden daarna met een enkel druk op de knop in werking gesteld en de wasmiddelen automatisch gedoseerd en toegevoegd.

Kortom er kan efficiënt en economisch maatwerk worden geleverd. Toch moesten er in het begin aarzelingen bij de profclubs worden overwonnen. Men moest er van worden overtuigd dat professioneel wassen iets heel anders is dan het wassen op de “ouderwetse” manier.

Geen beperkingen

sportkleding wassen, Wassen in de sportIn 1996 kon het eerst succes worden geboekt: Excelsior in Rotterdam besloot met Electrolux in zee te gaan. En als zo vaak: als er één schaap over de dam is dan volgen er meer. Intussen hebben 19 clubs uit de ere- en eerste divisie gekozen voor een professionele Electrolux huiswasserij. En overal is men uiterst tevreden over de resultaten. Bij FC Dordrecht kwam men op het slimme idee om de vuile ballen aan de wasautomaat toe te vertrouwen, zodat de materiaalman werd verlost van het tijdrovende met de hand ballen wassen.

Lees meer over professioneel wassen in de voetbalsport:

Professioneel wasadvies voor uw sportclub of vereniging

Sportkleding moet er altijd piekfijn uitzien. Dit is immers hét visitekaartje voor spelers, bestuur, clubleden, en sponsors. Vooral uw shirtsponsor zal kwaliteitsuitstraling zéér waarderen. Hun naam staat immers op de kleding. Vandaar dat steeds meer clubs overgaan om hun was op de vereniging in bedrijfsmachines te doen.

Het is de moeite meer dan waard om nu een duidelijk beeld te krijgen van de kosten en organisatie van de wassituatie binnen uw vereniging. Bedrijfswasmachine.nl en Electrolux kunnen u hierin geheel vrijblijvend en kosteloos adviseren. Wij adviseren u conceptgericht. Dat wil zeggen : begeleiding vanaf het planstadium tot begeleiding bij de installatie en in gebruikname. Indien u niet wenst te investeren kunt u gebruikmaken van interessante huurtarieven.

  • Hoeveel wordt er bij uw vereniging gewassen?
  • Hoe snel kunt u de was verwerken?
  • Hoe kunt u de kwaliteit verbeteren?
  • Wat kost uw huidige manier van wassen?
  • Wat kost het wassen in bedrijfsmachines?
  • Hoeveel kunt u per jaar besparen aan geld en tijd?

Indien u meer informatie wenst te ontvangen neemt u dan contact op voor een vrijblijvend gesprek dat ook in de avonduren kan plaatsvinden. Maatwerk van Bedrijfswasmachine.nl biedt ongekende mogelijkheden voor sportclubs en verenigingen.

Clubs en verenigingen die u al voorgingen

Referenties:

FC Twente Feijenoord FC Utrecht Top Oss
Heerenveen FC Dordrecht PSV Haarlem
AZ Alkmaar RBC NEC MVV
Telstar RKC Waalwijk Eindhoven VVV
Excelsior FC Den Bosch Roda JC Sparta

 

Vragen? Neem contact op via Whatsapp