Wassen in kinderdagverblijven

kinderdagverblijvenAls er ergens de wasmachine dagelijks overuren maakt dan is het in het kinderdagverblijf. Soms 6 a 7 keer per dag en vijf dagen per week. Want hygiëne is zeer belangrijk en vormt de basis om vervelende bacteriën te weren. De kleintjes hebben allemaal een eigen matrasovertrek om te gebruiken in bed. Deze moeten 1 keer in de week worden  gewassen samen met het andere beddengoed.

Het beddengoed wordt op minstens 60 graden gewassen. Zichtbaar vuil beddengoed wordt onmiddellijk afgehaald en in de was gedaan. Beddengoed of andere stof dat bevuild is met bloed wordt op 60 graden gewassen. Kinderen beschikken allemaal over een slaapzak. De slaapzak wordt na gebruik onmiddellijk in de was gedaan. Ook het wassen van speelgoed en knuffels moet regelmatig worden gedaan.

Ten opzichte van het wassen met huishoudmachines biedt de wasverzorging met professionele machines veel voordelen. Gemiddeld kan gesteld worden dat de kostprijs per kilo met huishoudmachines € 0,40 bedraagt.

(bron:nibud)

WE_page 05_04 sweHet wassen met bedrijfsmachines met een gasverwarmde droger levert een gemiddelde kiloprijs van € 0,20 op.

De bedrijfswasmachines van Electrolux hebben de volgende specifieke voordelen:

Bijkomende voordelen bij het gebruik van professionele machines zijn:

 

 

 

 

Peter van Doesburg

Facilitair Advies & Sales
telefoon : 0180-847.777 / 06-470.54.420