Paardendekens wassen

Algemeen probleem:

Het wassen van paardentextiel zoals dekens, sjabrakken, bandages is vaak een moeilijke zaak.

paardendekens wassen, Paardendekens wassenDe sterk vervuilde textielstukken kan men niet of nauwelijks in huishoudmachines wassen.  De sjabrakken en dekens passen vaak niet in de machines die men thuis heeft staan, terwijl de paardenwas het overige wasgoed kan vervuilen. Paardenharen vindt men terug in wollen kleding en kunnen storingen in de afvoerpomp teweeg brengen. Ook kan de machine bij het centrifugeren in onbalans raken vanwege de extreme belading.

Voor het reinigen van paardentextiel is men vaak aangewezen op wasserijen en stomerijen, die voor de sterk vervuilde paardenwas verhoogde tarieven hanteren, of zelfs de was niet aannemen.

De oplossing

De oplossing van het bovengenoemde probleem is het wassen van het paardentextiel in een speciale machine.

Met de Electrolux Industriële wasmachines is het wassen van het zware en sterk vervuilde textiel geen enkel probleem. Deze industriële machines worden ondermeer gebruikt op schepen en booreilanden om sterk verontreinigde werkkleding te wassen, tevens wordt een speciale versie van deze machine toegepast in de agrarische sector om uierdoekjes te wassen en desinfecteren.

paardendekens wassen, Paardendekens wassenSpeciale eigenschappen van de machine
  • Grote wascapaciteit 7, 10, 13, 18, 25, en 33 kg. uitvoering leverbaar.
  • De machine werkt met een afvoerklep i.p.v. een pomp, dit voorkomt verstoppingen door haren.
  • De machine wordt verankerd en heeft een normale centrifugegang van 530 toeren. Hierdoor kunnen de meest ongunstige beladingen normaal worden gecentrifugeerd, zonder dat de machine in onbalans raakt.
  • Korte en energiezuinige wasprogramma’s.
Toepassingsmogelijkheden van de Machine

De wasmachine kan in de manege zorgen voor een unieke service aan de klanten, die de paardenwas zonder bovengenoemde problemen op locatie kunnen wassen, terwijl men de paarden verzorgt.

paardendekens wassen, Paardendekens wassenDe industriële machine kan geplaatst worden in de Self-Service uitvoering, d.w.z. door een zeer eenvoudige bediening met duidelijke instructieborden en voorzien van muntmeter. De ervaring leert dat een goede wasgelegenheid uitnodigend werkt en dat men vaker van de gelegenheid gebruik zal maken om het paardentextiel te gaan wassen. Dit komt ten goede aan de hygiëne in de manege en de service kan voor de manegehouder uitgroeien tot een stuk rendabele dienstverlening.

De paardenwas-machine heeft tevens goede toepassing mogelijkheden voor:

  • Stoeterijen
  • Fokbedrijven
  • Handelsstallen
  • Klinieken
  • Particuliere paardenbezitters

Geef een reactie

Vragen? Neem contact op via Whatsapp