Wasverzorging Cruiseschepen

Wasverzorging Cruiseschepen, Wasverzorging  CruiseschepenVanaf het water de wereld aan je voorbij zien trekken. Zonder fileleed en parkeerproblematiek steden als Wenen en Boedapest bezoeken. Al tijdens het ontbijt de prachtige natuur kunnen bewonderen, ’s middags met een boek en een goed glas wijn in het zonnetje zitten en ’s avonds in plezierig gezelschap genieten van een overheerlijk diner. Is er een betere invulling van een vakantie denkbaar?

Viersterren-comfort op de Royal Lindavia

Volgens veel gasten van de Royal Lindavia niet. Dit viersterren-cruiseschip is sinds 2004 in de vaart en heeft al menig opvarende onvergetelijke vakantieherinneringen bezorgd. Op de Royal Lindavia wordt dat eten bereid in een Electrolux-keuken.

Wasverzorging Cruiseschepen, Wasverzorging  CruiseschepenDeze keuken is van alle gemakken voorzien, zodat de koks er alle denkbare gerechten kunnen bereiden. “Wij bakken zelfs ons eigen brood”, vertelt Wenniger trots. “Een van de koks staat daarvoor al om een uur of vier ’s ochtends naast zijn bed!”

Naast een uitgebreid ontbijtbuffet – met dus dagelijks vers brood – mag de gast rekenen op een heerlijke viergangen-lunch en ’s avonds een vijfgangen-diner. “En dan staan er geregeld bijzondere gerechten op het menu. Asperges, wild, vis, noem maar op. Er wordt hier echt gesmuld!”

Kosten besparen en Wasverzorging Cruiseschepen

Niet alleen de keuken aan boord van de Royal Lindavia is uitgerust met Electrolux-apparatuur. In de wasruimte vinden we twee grote professionele wasmachines van Electrolux, een droger en een mangel.

Wasverzorging Cruiseschepen, Wasverzorging  Cruiseschepen“Voor een schip als het onze is het niet vanzelfsprekend dat de was aan boord wordt gedaan”, geeft Wenniger te kennen. “Veel cruiseschepen besteden de was uit. Ons bevalt het goed om het zelf te doen. Het personeel is er toch en door het in eigen beheer te doen, kunnen we kosten besparen.” Op het schip worden de dekbedovertrekken, de onderlakens, de handdoeken, de tafellakens en de personeelskleding gewassen.

In de praktijk betekent dit dat de machines in het hoogseizoen dag en nacht in bedrijf zijn. “De machines zijn eenvoudig te bedienen, dus eigenlijk kan iedereen er wel mee omgaan”, stelt Wenniger tevreden vast. “Het zijn bovendien zeer compacte machines en dat is aan boord van een schip – waar het altijd woekeren met de ruimte is – een belangrijk pluspunt.”

Vragen? Neem contact op via Whatsapp