Wassen in de Sauna

Verbeter kwaliteit – bespaar op waskosten

Wassen in de Sauna, Wassen in de SaunaHet dagelijks terugkerend wassen in de sauna van handdoeken en badjassen is binnen een welness-bedrijf een belangrijke kostenpost. Hebt u wel eens berekend wat het wassen van de bedrijfswas u kost? En wat kunt u hierop per jaar besparen? Het wassen van de saunawas kan op vele manieren gebeuren, maar belangrijk is het bereiken van een optimale kwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs per kilo wasgoed met minimale handling.

Een voorbeeld uit de praktijk: Een sauna heeft tijdens de piekmaanden een dagelijks wasaanbod van 100 handdoeken en 10 badjassen. Dit komt neer op 45 kilo wasgoed per dag. Als de was wordt uitbesteed, dan betaald men gemiddeld € 1,90 per kilo.Wanneer men zelf wast en droogt met huishoudmachines, komt men uit op € 0,60 per kilo excl. arbeidskosten. Daarbij moet worden aangetekend dat het wasaanbod met huishoud machines in 10 charges wassen en drogen dagelijks moet worden gedaan het geen zeer arbeidsintensief is. Dit zeer veelvuldige gebruik verkort aanzienlijk de levensduur van de huishoudmachines en gaat vrijwel zeker gepaard met hoge onderhoud- en reparatiekosten.

Professioneel wassen betekent dat men het wasaanbod verwerkt tegen een zo laag mogelijke kostprijs en optimale kwaliteit met minimale handling. Hierdoor kan met gemak een kiloprijs van ƒ 0,40 excl. arbeidsloon worden bereikt. Professionele wascapaciteit in uw bedrijf betekent tevens dat u andere grote textielstukken op een eenvoudige en voordelige manier kunt wassen. Samengevat betekent het bovenstaande dat u op uw jaarlijkse waskosten aanzienlijk kunt besparen.

Ook de keukenwas en bedrijfskleding In de keuken van een restaurant van de sauna zijn de eisen hoog als het gaat om hygiëne. Zaken zoals keukendoeken en kokskleding moeten op elk moment fris en schoon zijn, ook tijdens de spitsuren. Elke keuken is voorzien van textiel, zoals handdoeken, schorten en theedoeken, en andere kleding die sterk vervuild raakt, wij begrijpen bij Electrolux als geen ander dat de wasserij een belangrijk onderdeel is. In een restaurant keuken staat de hygiëne voorop.Theedoeken verspreiden bacteriën , wanneer handen aan een theedoek worden afgeveegd nadat u rauw vlees heeft aangeraakt, zullen deze bacteriën zich ook verspreiden naar de theedoek. Als u deze vervolgens gebruikt om een bord mee af te drogen, zullen de bacteriën zich verspreiden naar het bord.

 

 

Vragen? Neem contact op via Whatsapp